Guide til perfekte røde læber

Røde læber. Matte eller blanke. Mørkerøde, orangerøde, bordeaux eller mere pink.

Uanset hvad du er til – eller hvad tendenserne dikterer, er der et par tricks jeg vil dele med dig, for at få dem så smukke og holdbare som muligt.

I videoen fortæller jeg dig om

3 ting, der gør en forskel, for perfekte røde læber.

 1. Pleje.

  Plej dine læber inden. Sørg for at dine læber ikke er tørre og skallede, ved at børste dem let med en blød tandbørste eller skrubbe læberne blidt med din ansigtsscrub. Brug også gerne en god, plejende læbepomade, der fugter og beskytter dine læber mod udtørring.

 2. Forberedelse.

  Brug en Lip Filler Pencil (jeg kan desværre ikke finde den på noget dansk website, men den fås fra mange forskellige firmaer, så spørg der hvor du plejer at købe makeup) INDEN du kommer læbestiften på. En Lip Filler Pencil er en voks læbe blyant, der fungerer som primer på læben, så læbestiften både holder farven længer og ikke løber ud i de fine linjer i læbekanten, som vi får med alderen.
  Du kan enten komme den på i selve læbekanten hele vejen rundt, og/eller på hele læben.
  Jeg kom den først på i hele læbekanten, og derefter fyldte jeg hele læben ud.

 3. Byg op.

  Kom 2-3 lag læbestift på. I videoen har jeg to lag af den mørke, matte læbestift på SUEDE MATTE STICK fra glominerals i den mørkerøde farve PORT, ovenpå lip filler pennen.

  Man kan vælge at duppe læberne med en tør kleenex imellem de to lag, for at fjerne den overskydende olie inden lag 2, eller du kan også vælge at pudre lag 1 med en pudder, og så komme lag 2 ovenpå. Jeg gjorde INGEN af delene her, og du kan læse hvordan læbestiften holdt længere nede.

img_20160930_125305

Røde læber – men hvor længe?

En af udfordringerne ved at have en markant farve på læberne er bl.a. at få den til at holde sig pæn på læberne længst muligt.

Jeg er ikke tilhænger af long lasting læbestifterne, der nærmest ikke kan komme af igen, og foretrækker derfor almindelige læbestifter som her.

Men jeg synes også det er irriterende, hvis den forsvinder eller løber ud, inden der er gået en halv time.

Den dag jeg lavede indlægget her, kom jeg læbestiften på ved 11 tiden, da jeg lavede videoen.

Efter de to lag i den mørke farve PORT kom jeg, som du kan se i videoen, et lag PINK læbestift ovenpå.

SUEDE MATTE STICK i farven PUNCH,  for at få en lidt lysere nuance, som jeg synes klæder mine ikke så fyldige læber, og mine egne farver, bedre.

Og da jeg var færdig med video indlægget kom jeg så lige en mørk pink lipgloss ovenpå, bare liiiiiige fordi jeg faktisk allerbedst selv kan lide lidt mere shiny læber, så derfor er læberne på billedet herover blanke 😉

I virkeligheden giver en gloss altid lidt kortere “levetid” på læbestiften, da den i sin mere cremede form, nemmere forsvinder fra læben, men alligvel holdt det ret godt, se hvor længe lige herunder.

Jeg beholdt læbestiften på og lod det så komme an på en prøve, hvor længe det blev siddende, og jeg friskede den IKKE op i løbet af eftermiddagen.

Jeg spiste både frokost (suppe med en ske) og fik lidt eftermiddagskaffe og snacks, drak kaffe og vand, og da jeg skulle spise aftensmad ved 18 tiden, tog jeg lige et billede.

Der så det nogenlunde sådan her ud.

collage-6

Bedømmelsen.

Alt i alt var jeg faktisk positivt overrasket.

For det første fordi jeg synes at farven stadig var pæn, selv om den var falmet lidt.

Men allervigtigst, så var læbestiften ikke løbet ud i de fine linjer jeg har i læbekanten, og den var kun forsvundet helt inderst på læberne, og lidt i mundvigene. Efter godt 7 timers tid.

Så jeg tør godt kaste mig ud i denne kombination en anden gang, uden at gå og frygte at jeg ligner en klovn efter kort tid 🙂

Valg af farve

Fokus i indlægget her er, hvordan du får de røde læber til at se smukke ud og holde længst muligt på dine læber og derfor kommer der en lille guide til valg af farve senere.

Et godt råd er dog altid, at hvis dine læber er små og smalle, vil mørke farver trække dem sammen og gøre dem optisk endnu mindre, mens lysere farver vil give mere fylde. Derfor kommer jeg den pink ovenpå den bordeaux i indlægget. Og omvendt, store fyldige læber bliver endnu større med lyse farver, og vil virke mindre med mørkere nuancer.

Er du frisk på at hoppe ud i farve på læberne?

Eller er du allerede godt i gang med at bruge læbestift en gang i mellem?

Kom gerne med en kommentar og dine erfaringer eller spørgsmål herunder.

https://beautyboost.dk/produkt/mint-lip-balm/

 

Del dette indlæg

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på Printerest