Brug din foundation som concealer.

Der er mange, der spørger mig, hvilken concealer jeg vil anbefale dem.

Og der findes en masse gode concealere og jeg har tidligere nævnt et par af dem, jeg selv godt kan lide lige her, og her.

Men der er mange der slet ikke behøver en concealer, og som kan bruge deres foundation til formålet i stedet for.

Det gør jeg selv ret ofte, også når jeg lægger makeup på andre.

Det er især de flydende foundations der egner sig godt til at dække ekstra med, hvis der er rødme, bumser og andre ting du gerne vil have dækket ekstra, men en pudder kan også sagtens bruges på samme måde.

Jeg kommer først min foundation på i hele ansigtet for at udjævne farveforskelle, og herefter dupper jeg en ekstra gang de steder, jeg synes der er brug for det, som regel bare med en finger.

Den foundation jeg bruger er medium dækkende og den er genial til at dække røde knopper og bumser, og også de lidt mørke rande jeg har i øjenkrogen.

Men hvorfor egentlig ikke bare bruge en concealer?

Det kan du selvfølgelig også godt, men ofte kan en foundation klare opgaven, og ofte pænere og mere naturligt.

Concealere fås i mange forskellige udgaver, fra de meget dækkende og fede i konsistensen, til de mere cremede og flydende, der dækker mindre, til dem der fungerer mere som lysning på huden og kun dækker lidt.

Og når jeg spørger ind til, hvad det er der skal dækkes, så er det i øjenområdet og de fine linjer og rynker, der gerne lige må skjules.

Og lige i det tilfælde er der 2 ting der spiller ind.

  1. Rynker og fine linjer har ikke en anden farve men en anden struktur, og mange concealere har en tendens til netop at smelte sammen og samle sig i den fine tynde og ofte lidt “krøllede” hud, og på den måde fremhæve rynkerne og de fine linjer. Andre concealere er for dækkende og vil gøre huden trist at se på.
  2. Rynker og fine linjer skal have god hudpleje, og ikke mere makeup end højst nødvendigt (som fx bare din foundation), for når huden er fugtet og næret godt, for så ser rynkerne og linjerne bare mere lækre ud og huden får lækker sund glød.

Så kig dig selv i spejlet og find ud af, om du overhovedet behøver en concealer for at dække ekstra, og prøv dig frem med din foundation.

Kan den ikke klare det, kan du sætte jagten ind efter en concealer 🙂

Keep it simple.

Og hav en dejlig dag.

Kærligst Anja

Del dette indlæg

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på Printerest